air gula

Esok sy kna mnum air gula..da kena start puasa la kn..tp boleh mnum air msk tak spnjang mlm ni?

31 Balas

Puasa start dari kul 12am sampai pergi klinik ambik air urine n darah pas tu bg mnm air gula boleh minum air masak sikit je unk hilangkan manis pas tu 2jam puasa lg ambik darah baru semalam saya buat n result dia gula saya naik 😭

makan xbole.. tapi air bole sis.. esok pagi pun kena minum air tapi jgn pula makan.. sy dulu pernah minum air gula.. nurse ckp minum air spya ada tenaga.. takut pengsan nanti

Tempat lain2 . Masa minum kat kerajaan , nurse tak bagi langsung minum air kosong . Tapi masa minum kat swasta , org tu yang paksa kita minum . 🤣

Boleh tapi saya minum air masak sikit sebelum tidur. Tak minum banyak sebab takut nanti masa minum air gula muntah 😅 So biar perut kosonh betul2

nurse bgtau bleh je mnum ai msk.tp sy xmnum pon..lps mnum pon xkumur@ mnum ai kosong..after 2 jam baru sy mnum air msk..Alhamdulillah result okay..

Nurse saya kata tak boleh. So tak boleh laaa saya pun, heheee ! Lepas minum air gula pun tak boleh minum sehinggalah melepasi 2 jam tu 🤭

tk blh dh sis..kene puasa smpai esok pg sis..masa sy dlu nurse ad bgthu blh minum seteguk dua air utk basahkn tengkuk sblm minum air gula

boleh minum air masak je..betol tu...nntepas minum air gula jgn mkn sampai amik darah 2nd... br btol kiraan dia ....

Boleh minum sikit untuk elak tekak kering..jgn terlalu byk minum dah la, esok result x tepat kalo minum byk.

Blh je minum air masak cukup sekadar hilangkan kering tekak xblh minum byk sgt