Baby 2month

Nak tny mummy semua baby sy 2bln 8hari sejak msk 2bln ni berak dh kurang kdang sehari sekali n hari ni x berak lg.. Baby fully bf.. Tgk perut x keras ada kentut2 je.. X ada plak meragam apa2..

7 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Normal tu. Masa anak saya baru lahir, dia berak 1 kali selang 3 hari, kemudian berak 1 kali selang 7 hari, kemudian berak 1 kali selang 14 hari kemudian, kemudian berak 1 kali selang 7 hari berikutnya. Semua doktor kk, doktor pakar pediatric hospital dan doktor klinik swasta cakap normal jika anak fully breastfeed. Sharing based on experience saya. #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Baca lagi

normal. selagi dia aktif x meragam, kentut and perut x keras. ank sy fully bf. start 3 bulan dia jarang membuang. kdg seminggu lebih bru membuang. tpi time tu memg 4-5 kali la tukar lampin. bnyk sgt2.

VIP Member

baby fully bf normal tak berak hari2. badan dia serap habis zat susu badan. dia kentut2 pun ok dah, keluarkan angin dr badan. yg tak ok bila badan dia kembung banyak angin. asalkan dia ok tak meragam.

normal ank sy seminggu x berak.. nutrisi semua pg ke bdn tu utk tumbesaran die. full kantung najis die akn berak๐Ÿ˜† ad kentut n perut x keras ok

selagi baby bf n kuat kentut tu normal sis ๐Ÿ˜Š boleh jg sapu trub balm www.wasap.my/60129876070/trub

Post reply image

fully bf normal je.. jgn lebih dr 14 hari..

fully bf normal, kalau fm xberak takut juga