husband dah boleh masuk labour room kap

nak thu husband boleh masuk labour room dgn kita x skrg ni?? harap 2023 nnti boleh lar..siapa ada pengalaman bersalin baru2 ni..suami dpt teman ka...anak pertama dan ke dua x sempat teman..ni harap2 ada lar pengalaman pertama si suami nk masuk ikut teman bersalin katanya

36 Balas

Hi, this update for Hospital Putrajaya only. Saya tak sire hospital lain. Saya pesakit FPP and memang dah tnya siap2, husband boleh masuk labour room, cuma kena buat test covid dulu sebelum. Dalam ward pulak, husband boleh dtg jenguk masa Visiting hours only. Meaning cannot teman bermalam ape semua lh. Kebanyakan hospital mmg tak benarkan kanal2 bawah 12 tahun masuk ward even tho waktu mlwt. Termasuk few hospital swasta yang i contact bfr this. So better u check dgn hospital u nak bersalin siap2, either u call tnya or pergi sendiri hospital tu. Mcm saya pun kena tinggal anak first yang setahun lebih. Harapnye no complication so duduk sekjap je hospital. Nanti rindu pulak anak kat rumah ☺️

2y ago

Hehe amin amin amin. Tula klu bole semua setel within a day. Xsanggup nk tdo jauh dr ank sulung hehe

Depend on hospital jugak.. Macam saya alhamdulillah HRPZ II benarkan suami masuk labour room.. dari awal sampai laa bersalin suami temankan 😂 dekat 7 jam jgklaa dia temankan.. Hadaplaa kena pukul kena marah dgn bini 😂😂 Duk suh orang tgh tahan sakit contraction tenang bagai.. hahaha sorry terluah memang tkleh lupa moment tu 🤣🤣🤣🤣

Sy bersalin kt hospital putrajaya husband boleh teman....lepas dah book labor room husband boleh bawa saliva kit ke kaunter nurse utk buat test klw negative bru nurse bg surat kebenaran naik ke labor room. Staff n doctor wad bersalin smpai ke staff labor room hospital putrajaya semua baik2.... recommend bersalin kt sana

ada hospital kerajaan masih tak boleh. ada hospital kerajaan yg dh boleh husband teman masok kena buat test covid dulu sblom msok lb room. doctor akan panggil betul2 time nk beranak. ada juga hospital husband kena p kursus dulu baru boleh masok. hospital mana tu yg awak plan nk bersalin?

kt hosp melaka, suami isteri kena amik kursus peneman bru suami bole msuk labour room..mcm sye nk booking dah terlambat n dah penuh, so tk dpt lah😌sedih rasa bila suami tk dpt msuk tgk bulan 12 nnti..emmm

2y ago

Sama r masa pregnant 28 mnggu bru ingat nk booking kursus peneman kat hospital Melaka....sekali penuh dah....skang dah selamat bersalin pun....bru 8 ari

rasanya dah boleh. sy bersalin awal bulan 9 aritu. suami boleh teman bila dh nak bersalin. sy bersalin d husm kelantan. husband boleh teman. tp kena standby buat RTK kat klinik luar. suami buat rtk masa otw nk hantar sy ke hospital.

Dah boleh masuk. Saya dulu adik ipar yang teman kt LB sbb husband time tu laa nak positif covid. Huhu. Jadi kita pon kena laa berfikiran positif, kalau tak asyik rasa sedih je. Dah laa nak bersalin. Suami pulak positif covid.

dah boleh sis, sy 30hb nak admit dah..doktor ckp boleh hospital Ampang kerajaan tapi suami kena buat covid test kat PAC dulu depan nurse...

2y ago

Fuhh baru nak tanya hospital ampang dah boleh ke belum. Nanti update sis. 😂 lepastu dekat ward boleh teman ke tak

HUKM n hosp putrajaya masuk labour room boleh. gomen hosp pun sama. just bila dlm wad tggu contraction, suami boleh teman time waktu melawat je. selebihnya sorg2

Baru bersalin masa Deepavali. Hospital Temeloh. Suami masuk masa bukaan dah 8cm. Cuma teman kejap,azankan baby dan ambik uri saja. Rtk covid tak mintak pun