cukup bulan..

Nak tau..baby cukup bulan untuk melahirkan berapa weeks ya??37 Weeks ke atas ka??

11 Balas

Ikut pada baby gak Kalau lahir kurang 37week cth 36week kan Tp baby ok berat paru2 smua nya la Kira baby tak duduk dalam ( apa tu mcm aquarium ) 😂😂 selalunya baby lahir kurang 37week ni baby kembar Kalau betul2 normal punya 37week ke atas

37 weeks ke atas adalah kelahiran matang. Bawah dari tu PRA matang. Bergantung dgn berat bayi. Biasanya bawah 2 kg tu kena masuk NICU pantau berat

Ramai org cakap 37 weeks dah ok..sedangkan saya 38 weeks doc cakap x ckup bulan lagi...doc pelatih tu....doc betul xde cakap pape pon anak lahir 38 weeks...

4y ago

Saya cuma x faham,kenapa doc tu cakap anak saya x ckup bulan ...sedang kan dah 38 weeks 6days time tu....hairan jugak...anak masa tu admit ward...tu yg tekeluar isu ni...cuma time tu blur baru bgun tido tpi mcm2 soklan....

37w tu kira cantik laa. Sbb kalau dh 40w kira almost overdue. 35w tinggal perkembagn paru2 baby. Kalau xad msalah xperlu tahan dkt nicu.

37w keatas cantik dah kalau nak lahirkan baby....dokter & nurse selalu ckp mcm tu kt saya😊

baby first saya lahir 37weeks , berat 2.9kg .. Cukup bulan ..

Ya betul tu, 37 weeks dan ke atas

37w ke atas 🙂✌🏻

37w dah full term

ye..37w blh