Mommy 37 weeks boleh ke berpuasa mcm biasa? Atau seeloknya dielakkan..

Kadang risau pula baby dekat dalam membesar tak cukup nutrisi 🥺

3 Balas

Kalau risau x perlu paksa utk puasa. Mufti pun ada keluarkan fatwa dah pasal ni. Doc pun x sarankan puasa utk ibu yg pregnant 30w ke atas sbb masa 3rd trimester ni baby lagi perlukan nutrisi yg cukup utk tumbesaran dia supaya organ2 dia boleh ready kalau dilahirkan bila2 masa.

Saya pun x puasa awak.. risau baby..

kalau risau x perlu lah.