Covid

Nak tanye , smlm sy buat test kit covid 2 line mkna nye positif lh kn . Jd sy kne kuarantin sndiri kt rmh ke x pyh pegi hospital ? Anak sy pun tgh demam smlm suhu 39 . Ni bru suami bwk baby check klinik

8 Balas

lepas check positif covid..snap pic result trsebut..kemudian sent dkt my sejahtera...bgtw yg puan positif covid .nnti stiap hari kkm akn hntr 2x msj dkt my sejahtera suruh update suhu bdn ..bacaan oksigen keadaan batuk atau demam teruk or tak..kalau mcm bacaan spo tak ok puan kena g CAC brhmpiran utk dptkn rawatan ...mg puan cpt sembuh..aamiin

Untuk mak kuarantin kt rumah je. Cuma update mysejahtera upload test kit. Untuk baby puan berapa bulan? If dia positive Jgk under 3 month terus Direct hospital khemah covid. Under 3 high risk for baby. Saya baru discharge dari wad covid dgn baby saya.

Puan dh brpa week ? Sy dulu kena masa kndungan 7bulan. Quarantin kat umh je . Cuma kena update dalam mysejahtera. Tapi kalau xtahan sngt kena g hospital. Sy aritu sakit badan je dua hri. Lpas tu ok .

Update di MySejahtera, buat assessment setiap hari.. pantau oksigen guna oximeter kalau ada.. kalau makan teruk terus call hosp ye

saya tgh kene covid tp saya sesak nafas sbb ada asma kakau truk rsa dia puan prgi hospital ya

Repot kt MySejahtera, kuarantin kat rumah klu simptom tak teruk (sesak nafas, muntah2)

Moga sis skuarga cpt smbuh dan dilindungi Allah

report di mysejahtera