Ibu hamil & covid

Nak tanye saya hamil 10 minggu.smlm demam dan sakit pinggang.hrini check test kit positive..boleh kuarantin di rumah jeke ??#ingintahu

3 Balas

memang quarantine rumah je. saya hari tu tinggal sorg, suami outstation. masa tu 11 weeks. pergi cac sebab tak larat. dia cek oxygen pakai oxymeter je. and dia cek suhu kita cakap yg kita demam. lepas tu suruh balik. kalau demam melarat makan paracetamol, kalau sesak nafas n sakit dada terus pergi hospital tu je dia pesan.

2y ago

semoga cepat sembuh awak 🤗

blh klu tk d simptom trok..kt mysjahtra tu update tiap ari..klu simptom truk susah bernapas dll blh g sepital...sy ritu mse 6bln kne covid tp simptom juz selsema n batok kurantin rumah n juz kne g cac je..

2y ago

terima kasih membantu

sy rasa better awak inform kt misi awak then tnye dia ape yg perlu awak buat.. risau risiko untk ibu dan baby

2y ago

demam dah kebah..cuma sakit tekak je lagi.