Positif covid

Hai..ada x ibu2 yg prnah positif covid?sy 19 weeks dh ke hospital td then doc suruh kuarantin kt rumah saja..ada simptom demam batuk selesema..risau baby dlm perut😔

4 Balas

Hye sist. same dgn sy pun +covid 😑 esok hari ke 6 kuarantin dkt rumah huhuhuhu sedihnya tp sy bnyak ka minum air mineral. lemon dgn madu sbb sy batuk juga ...

2y ago

ye sist. semoga cpt sembuh lah utk kita ini huhuhuhu sedih bila dpt tau +.

Keep hydrated, mkn buah2 yg provide vitamin c (jambu batu, lemon, oren). Klu dktr ada bg ubat, mkn ikut dos & waktu. Ibu kena sihat dlu baru bby kt dlm sihat.

jadi awk kuarantin jela kt rumah ye? utk brapa lama? then skrg mcm mana? kandungan ok x?

1y ago

ye ari tu sy kuarantin kt rumah je.. dmam on off n batuk agak lama jgk..alhamduliah lpas habis kuarantin sy trus g scan,baby ok je sihat..sy skrg 30weeks

Pernah! quarantine rumah je sis. No worries baby sihat insyaallah.