Pmpers

Nak tanye, kalo baby baru lahir nk bgi dia pakai pmprs saiz Newborn ke S ye? Sbb ade yg kate saiz Newborn kecik tkut nnti baby tk selesa.

37 Balas

Sy mula2 beli saiz s petpet..sbb susah nk dpt saiz nb sbb org kate s petpet kecik..lepastu hari tu ade trbace yg nb punye pampes ade navel care kot name die utk tmpt tali pusat belum trcabut..so beli jugak yg nb sbb promoter ckp bile tali pusat da trcabut blh pki s da..tpi beli 1 pack each je sbb takut baby xsesuai..kalau sesuai blh beli lagi bile bby lahir..beli sikit buat ade2 je

Newborn tp jgn beli stok byk2 sbb baby cpt besar,cm saya ank nk msk 3 bln dh xleh pakai newborn sbb bergaris paha n air kencing keluar...tandanya kena tukar size pampers.ni nk msk 8 bln rs kena tukar size M plak sbb mcm dh kecik pinggangnya..

Tgk besar baby..klu baby lahir kecik leh pakai nb..klu bby besar kkdang nb x muat atau muat2 jer..kena pakai saiz S..better bli diapers nb yg kecik jer dlu..klu bby lahir trbsar leh bli saiz besar ckit..

Beli saiz newborn 1 paket besar dulu. Lepas tu beli jugak saiz S 1 paket besar. Tengok nanti baby lepas lahir besar mana. Takut nanti beli newborn banyak2, sekali baby bambam, sayang pulak.

Cadangan saya petpet sis size nb untuk menjaga tali pusat hari 5 anak saya tali pusat cpt tanggal . Beli paket kecil ya sis nanti boleh tukar size s klu dah besar baby

Newborn.. bila baby dah besar sikit baru tukar saiz s.. tapi kalau sebelum bersalin doktor dah bagitahu awal2 saiz bayi besar, boleh terus sediakan pampers saiz s

Utk langkah jaga2 boleh je beli size s terus. Mcm kes sy nasib baik mmg beli size s sbb baby besar 3.7kg. Size nb ngam2 je dgn dia. Bia besar jgn kecik kn? 🥰

Size newborn beli satu pek bsr je ckup dh..jgn beli byk tkut bazir hehe..sbb baby cpt membesar..klau berat baby dh 3kg ke ats elok pkai size S

Ikut saiz baby sis. Kalau baby saiz kecil beli saiz nb. Kalau baby besar beli saiz s. Saya anak 2,2 lahir 4kg lebih. So pakai saiz s.

Nama pn newborn sis.. melainkan bby keluar 4.5kg ke atas.. bby sy lahir 3.1, skrg sbln dh 3.8, masih pakai nb dekat strap no 1..