Kantung Kosong?

Hello Nak tanya..ada tak ibu2 sni yg pernah mengalami kantung kosong.. saya hari tu masa scan 5minggu doktor cakap fetal echo seen.. repeat scan 8minggu (18/10/2019) doktor scan kantung kosong pulak.. huhu.. doktor terus refer sy ke hospital.. doktor kat hospital pulak cakap kantung memang kosong dan perlu cuci.. tapi saya tak ready lagi, so doktor kat hospital tu bg tempoh 2minggu 30/10/2019 nanti.. tapi semalam sy try pergi scan kat klinik private, doktor cakap dalam kantung saya ada samar2 putih. ada sesiapa bole cerita kan pengalaman/ advice utk kes saya ni? saya berharap sangat ada keajaiban..

31 Balas

Saya pernah alami bln 11 taun lepas.kandungan 7week.tapi scan cuma kantung kosong tanpa heartbeat. Masuk 8week bleeding,doc terus cuci bersih.now saya pregnant 11week.alhamdulillah heartbeat pon dah ada.

sy pun sama sis. ada keluar spotting , buat scan ada kantung tp blm nampak janin. 5 minggu masih baru sis. doc ckp dtg 2 mnggu lgi kt scan balik. InsyaAllah kt doa yg baik2 & think positif ye

pergilah jumpa ustaz2 yg pakar dlm bidang perubatan islam. x salah pun.. berfikir secara positif kalau x da rezeki redha jgn murung cuba lagi.. ada hikmah setiap apa yg Allah uji tu.

Sya pon pernah scan masa 7 minggu mcm sis juga kantung kosong..lps tu sy pergi lagi semula semasa kandungan sy 12 minggu alhamdulillah baru nampak bby..

Klu y scan 6/7week bby nmpk mcm ni ke..sy 2ari lg nk msuk 7week xpi scan pn lg..tp perut sy nmpk besar..xtau la kot cmpur dgn lemak skli..😁

5y ago

Kalau nak tengok size baby bump, tengok while baring 😁 nanti boleh nampak/pegang kat bawah perut mesti keras² sikit

Kalau masih 5 minggu memang tak akan nampak apa2 lagi. Biasanya 10 weeks and above memang akan nampak lah kalau scan. Anyway, all the best and good luck.

semalam sy pun begitu sis dan skarang masih keluar lendir coklat..doct minta scan semula 2 weeks lagi..semoga ada sinar untuk kita ya sis..doa byk2

5y ago

Aamiin Moga ade sinar harapan untuk kita jugak sis

Sy pernah alami. Tunggu sampai hampir 4 bulan scan.. Alhamdulillah baby dah besar. Sebelum tu tak tahu mana hilang. Hahahha

sis baru2 ni saya cek minggu ke 8 kosong xnampak apa2 cuma kantung saja,tapi dtg lagi next 3 week Alhamdulillah baby dah nampak

4y ago

alhamdulillah mgkin kecik LG kan Sy scan aritu 7week xnmpk ape2 pastu cekup LG 2minggu 2.12 harap2 janin dah nmpk lah huhu... doakan yea... Aamiin...

tunggu je awak , kalau ada rezeki ada . kalau takda dia akn keluar sendiri . dnc bila dah betul betul confirm