foooooooood

Nak tanyaaaaa. Kalau nak bg anak makan sayur macam carrot ke, buah epal ke buah pear ke kan, kalau takyah kukus/rebus boleh ke? Macam kita basuh then terus blend, then terus suap dia makan. Boleh ke eh? Untuk anak 11 bulan

5 Balas

Steam je, baby dah pandai kunyah ke belum? Jom join group makanan baby kt WhatsApp

5y ago

Nk join

Better steam. Sbb carrot n epal keras jugak.. Takut tercekik.

insyaallah boleh..basuh bersih buang kulit dulu...

Carrot sy steam dlu mommy...mcm epal pn utk baby 7 bulan sy steam...bila dh ad gigi bru sy bgi yg fresh...