fruit feeder.

Assalamualaikum. Hi. Nak tanya kalau nak bagi baby makan buah guna fruit feeder tu, buah pear epal pun nak kena steam ker? Ker bagu fresh mcm tu jer?

4 Balas

Wsalam. Buah keras mcm epal dan pear kena steam dulu bg lembut..Kalau rasa renyah bg buah yg tak perlu stim, isi yg lembut contohnya betik.. Pisang..buah naga.. Tembikai pun boleh, anak suka gigit2 keluar air. Mcm anak saya x suka stim epal, rasa pelik kot ..so sy bg je buah yg x perlu stim. Nanti tggu besar ada gigi kot baru kenalkan epal balik. Hehehe

Saya rasa x payah.. tapi kalau Epal tu rangup sangat.. boleh ditumbuk sikit

.. as for me i dont steam.. i just cut it into small pieces.

*Bagi