SUSU BADAN YANG DIRENDAM AIR PANAS

nak tanyaa mummies, susu nii elok lgi ke jdi mcm ni? first time simpan susu badan 😂... ni after defrost, tpi bilaa sayaa mix kan diaa bercampur elok je,, tpi elok lagi ke ye utk bg baby minum? ke mmg normal je mcm tu? rasaa dia okay je tkde masam ke apa

SUSU BADAN YANG DIRENDAM AIR PANAS
1 Balas

Elok awak. Lapisan atas tu kita panggil milk fat. Awak shake lightly pastu tuang je dalam botol. Oh maaf kalau saya nak betulkan sikit. In future kalau kalau awak nak defrost frozen ebm, jangan rendam pakai air panas tau. Nanti khasiatnya berkurang. Ada beberapa cara: 1. Rendam dengan air suam 2. Lalukan storage bag pada air yang mengalir contoh air paip. 3. Defrost dalam chiller sehari sebelum. Let's say awak nak pakai susu untuk esok. Malam ni awak letak la berapa paket yang awak perlukan ke bahagian peti sejuk di bawah.

1y ago

ehh tkpe hahaha sbb sayaa yg tulis air panas 🤣 thankyouu again tau! moga Allah swt permudahkan urusan awak ❤️😘