Please share pengalaman dan jangan kecam.?

Nak tanya, yg dh bersalin di hospital gomen, mmg lps beranak tu dorg xde bagi bius masa jahit ek? Sorry soalan tak censored. Huhu. And kalau ada, blh bagitau dak hospital mana yg bagi? Especially kat Selangor ni. Please jangan kecam. First time ni. saya pun membaca komen orang lain jugak ramai kata xde, sampai trauma jugak.

28 Balas

Sy ank 1 ada bg bius ubt masa jahit...cuma memg tetap xboleh lari rasa ngilu sakit ckit time jahit KT kulit luar tu....slalu ibu2 ni kebal lepas baby dh kuar..jdi jgn risau borak2 ngn nurse tgok2 dh siap..

Ank first xbius..xsakit mne pn..sbb mse tu keadaan bwh tu mmg dh kebas sbb mngembang.. Lg pn xrse sakit mna kna ccuk jrum jhit..ank kedua dorg bius..tp cm xde beza jer rse nyer dgn ank pertama...

Sy brsalin kt hsptal gomen jgk. Bius kt luka dalam je.. Kulit tk bius.. Sakit mmg sakit.. Tp bila dh rasa sakit contraction tu lbih dahsyat.. Jd kite rasa ok lgilah sakit jahit tk bius tu..

Sy bersalin HSg.Buloh. Ade je bius. Doc siap ckp. Ok, sy bius perinium awak sbb sy nk jahit. Xde rasa apa pun bila jahit..cume rasa bila dia inject bius tu je..

Sy anak first dgn anak nombor 2 dpt bius sbb sy dalam keadan teruk jugak la huhu.doc maybe kesin dia suh staf dia bius...mmg ada dengaq kata depa jait mentah2 skrang ni.

Dia bius bahagian dalam je. Untuk kulit dia xbius sb doc kata nnt jahitan mudah terbuka balik. Nk ke kena jahit dua kali ditanyanya? 🤣

Kena bius..kita ja rasa mcm tak kena bius..saya dulu rasa masa depa tarik benang tu..tp bila lihat baby...hilang la sakit2 tu

Sy hospital swasta bersalin anak kedua tak dibius pun. Masa dijahit tak sakit cuma ngilu sikit je.. mindset tu penting

Time sye dijahitakn dorg bagi ubat bius tapi kejap je bius tu. Bila bius tu dh habis terasa dia masih jahit. Huhu

Bersalin hsptl melaka..doc ckp bius tp sakit je jugak. Rasa je tiap kali jarum cucuk kt kulit tu. Menggelupur