39weeks.

Hi nak tanya ye. I dah 39weeks. Baby asyik mengeras je. Ada ke itu tanda nak bersalin. Selain turun darah apa ya tanda nak bersalin.tqvm

4 Balas

3 tanda yang basic , turun darah , air ketuban pecah dengan sakit contraction . Tapi setiap orang tak sama . Awak kena tahu juga sakit contraction macam mana . Sakit contraction datang sekali dengan perut mengeras . Mula mula tak kuat , makin lama makin kuat . Awak boleh download apps untuk check jarak masa kekerapan sakit tu . Kalau sakit tu berulang setiap kurang 10 minit , awak boleh pergi hospital dah . Masa saya , saya tak pergi hospital cepat sangat . Pukul 3 am dah sakit , pukul 10 am baru saya pergi hospital . Tu oun 12 malam baru dapat katil terus masuk labour room .

5y ago

Contraction timer