39weeks.

Hi nak tanya ye. I dah 39weeks. Baby asyik mengeras je. Ada ke itu tanda nak bersalin. Selain turun darah apa ya tanda nak bersalin.tqvm

4 Balas

3 tanda yang basic , turun darah , air ketuban pecah dengan sakit contraction . Tapi setiap orang tak sama . Awak kena tahu juga sakit contraction macam mana . Sakit contraction datang sekali dengan perut mengeras . Mula mula tak kuat , makin lama makin kuat . Awak boleh download apps untuk check jarak masa kekerapan sakit tu . Kalau sakit tu berulang setiap kurang 10 minit , awak boleh pergi hospital dah . Masa saya , saya tak pergi hospital cepat sangat . Pukul 3 am dah sakit , pukul 10 am baru saya pergi hospital . Tu oun 12 malam baru dapat katil terus masuk labour room .

5y ago

Contraction timer

Pengalaman saya: Perut selalu mengeras dan sakit. Pergi hospital check dah bukak 2cm kena tahan sbb sakit contraction kuat dan kerap.

Pecah air ketuban, lendir bercampur darah, kontraksi kerap. Kalau anak kurang gerak cepat cepat pergi spital.

Tanda nak bersalin ada 3. Turun tanda, air ketuban pecah & sakit perut

5y ago

Entah sis. Biasanya dengar sakit perut mcm nak berak tu. Sakit pinggang mcm period pain taktau la pulak. Maybe dah saratsgt kot sis