kaki bengkak/gemuk

Hi nak tanya sy skrg 34 weeks tetiba rasa mcm kaki gemuk rasa bengkak. memang kuat berjalan. tapi ada org ckp takut ada gdm. air gula dua dua lepas. normal ke bengkak mcm gemuk tu. atau mmg possibility gdm? sbb lepas minum air gula sy bantai minum manis tp bukan la hari2

2 Balas

Boleh jadi water retention. Puan beli compression socks dan pakai banyak jual di shopee. Masa checkup kk bagitahu nurse juga so dorang boleh check sama ada normal atau tak. Jaga diri puan

Tidur letak bantal bawah betis. Biar tinggi. Duduk kat kerusi pun jangan gantung kaki.