normal ke gdm on diet 33 weeks kaki bengkak..??

ade sape² yg same mcm sy x🙋..x selesa jadinye bile berjalan..

2 Balas

mula2 kena check cara awak dduk dgn betul or tak, cara tido dgn betul or tak, berdiri terlalu lama or tak.. klau semua tu no problem tapi still bengkak yg teruk kena bgtau nurse/doctor..

4y ago

klau berjalan & berdiri dlm tempoh yg lama memang kaki akan bengkak, sy pun kdang jd mcm tu. saya letak myak angin sikit suruh husband urutkan, lepas tu buat senaman kaki sikit nanti pelan2 bengkak hilang.. klau tak hilang jgak kena inform dkat nurse la tkut ada sebab lain mcm Preeclampsia.

klu xgdm pon ada yg kaki bengkak mommy. kaki bengkak takut preeklampsia. tp ada yg bengkak xdak jd apa

4y ago

Oo yeke..preaklamsia, simptom² die ape lg yee, selain kaki bengkak?..ank first dulu kaki bengkak jugak, mengembang tp alhamdulillah xde pape.