nak tanya sikit,kenapa masa hamil susah nak buang air besar?nak buat macam mana?

33 Balas

Sis try mkn betik. Sy pun ade sembelit jugak. Tiap tiap hari mkn betik. Elok sikit dah.

Saya time pregnant tak pernah sembelit. Yang saya amalkan cuma jambu batu dan betik je.

Sbb pil tambah darah Ferous Fumarate..kena minun air putih banyak. Makan buah. Yogurt.

Ada makan ubat dr kk sis? Kalau ada mmg ubat tu kesan sampingan dia sembelit

saya amalkan nestum dan betik mmg xda sembelit . okey je klu nak buang air

Saya minum honey lemon sblm tidur. Mmg senang je nak lawas bila bangun.

Bykkn mkn limau manis sayur n air kosong.. Itu yg saya amlkn sampi skg

Yeke. Tapi sye lak jenis asyik nak pot pot pastu rasa nak berak je

Minum ais 2liter sehari sis. Bykkan mkn buah2an jugak. 😊

Sis kena mkn sayur2an...buah n byk kan minum air msk..