allano lotion

hi. nak tanya selamat tak guna ketika hamil? saya baca ada kandungan paraben? please respons. need help. kalau safe for pregnant nak teruskan guna.

allano lotion
9 Balas

saya pakai je setakat ni. hopefully okay. sbb ada baca untuk pregnant yang ada kajian secara klinikal yang betul tak boleh yang ada retinol. Hanya retinol je yang tak boleh guna. Allano tak ada retinol. Retinol ni biasa untuk lambatkan proses penuaan dan mencerahkan kulit Cuma atas keyakinan masing masing lah ye :)

2y ago

perut sy mmg xde strechmark. sy guna haritu sbb perut terkena sup panas. mmg elok allano ni utk lecur n sebagainya. tp bila baca ada kndungan yg trtntu agk sangsi lah kan.

hmm baru bercadang nk beli juga. nasib baik belum beli. kenapalah dia kata ok utk strech marks kalau bahan2nya x elok utk kandungan

2y ago

sebab stretch mark ni tak terhad utk ibu hamil je, ada jugak sebelum hamil dah dapat stretch mark. lelaki pun ada yg dpt stretch mark. kalau marketing utk stretch mark takde masalah, yg jadi masalah kalau promote utk ibu hamil. benda ni elok inform dkt group ibu hamil jugak sbg peringatan, bukan utk tutup periuk nasi sesiapa. paraben memang tak sesuai utk kehamilan

Hi, I pakai yang ni untuk stretch marks. Wangi & tak melekit langsung. TAP pun ada recommend brand ni.

2y ago

Mama’s Choice**

Saya mmg elakkan paraben sejak sebelum hamil lg. Sbb x elok utk diri.

2y ago

❣️

bahan diatas semua tak elok untuk janin ....

2y ago

orait sis. tq suggestion

tp pakai alano ni stretch mark terus x ada

stearic asid pom xelok untuk yg hamil...

ya, betul. elakkan

Lotion ni utk apa ye?

2y ago

Ohh tapi tu la bahan2nya tak sesuai utk preggy mom 😅