STRETCHMARK

Hi. Ada tak yang pernah guna Lotion Allano dgn Brand Cocoa Palmer utk stretchmark? Boleh tak sesiapa bagitahu yang mana lagi elok? Rasa mcm nak beli yg Allano. Menjadi ke takkk?

8 Balas

sis pakai untuk prevent ke untuk rawat? kalau untuk prevent, mana2 pun okay rasanya, janji dia moisturise, yg lagi deep penetration moisturising effect dia, yg tu better. kalau dah ada, stretchmark takkan hilang sis. paling2 dia boleh pudarkan je. itu pun ramai pakar dermatology cakap sebenarnya kalau biarkan pun dia memang akan pudar sendiri juga 😅 selalunya memang diorang akan suggest retinol je untuk pudarkan stretchmark, tu pun kena start pakai betul2 lepas bersalin, masa stretchmark tu belum bertukar warna keperakan mcm tu. tapi tak sure kalau BF selamat tak retinol tu kena study dulu.

10mo ago

Most welcome 😊

Saya dari awal preggy mmg pakai lotion, cream, oil untuk stretchmark tp kandungan 7 bulan naik juga stretchmark tu😅 pastu lepas bersalin CL buatkan marker dari asam jawa + kapur putih kering + daun limau purut combine jadikan masker setiap kali mandi gosok2 slama 3-4 minit bilas. Alhamdulillah skrng ni pantang hari ke 35 makin pudar dah.

Saya pakai cocoa palmer dri awal pregnant tapi ada jgk strecthmark tak hlg pun, lepastu tukar pakai alano , pakai alano alhamdulillah stretchmark pudar , baru pakai tak smpai sebulan tp dh nmpk kesan, skrg saya dh 7 bulan

Ikut atas org juga awak. Adik saya consistent sapu itu ini hari2 sampai setahun tp tak hilang juga. Saya tak pakai pape pun sbb sejenis yg malas & perut auto licin tak sampai brp bulan. Padahal saiz badan sama je

sy pakai losyen allano dari first trimester, yg ada pun garisan pjg dari bawah pusat sampai atas perut je,setakat ni Alhamdulillah takda strechmark

Saya pakai drpd awal kandungan lotion body & baby oil. Alhamdulillah skrg 7 bulan kulit perut cantik je takde stretchmark. Misi pun tegur perut cantik

mana2 pon boleh awak. cumanya stretchmarks ni xkn hilang sepenuhnya awak. hanya akan pudar sahaja. selain tu boleh juga guna scrub

sya pakai bio oil sahaja, mmg nampak stretchmark tu pudar. kena rajin sapu hari2