my baby

Nak tanya selain buka buku pink boleh ke buka buku dekat klinik swasta ?

10 Balas

Bole xde masalah pun tapi kalau nk bersalin government t kena Ade buku pink juga.. sbb masa sy bersalin kedua 2 tahun lepas Ade satu akk tuh kena bebel sbb last tuh x g buat buku pink sbb dea cekup. Swasta.. but x semue org kena cmtu..

Kalau buka buku kat swasta tak terlalu detail mcm dekat govt... Tapi kalau nak bersalin kat govt better buka buku pink je... Nnti masa bersalin kt hospt govt mesti kena membebel... Ini cakap dasar pengalaman.. 😅

Boleh..sy bk buku d swasta..checkup d swasta..bslin pn in shaa Allah d swasta..tp sy tetap p kk utk bgtau ttg kehamilan sy..n nurse kk pn dtg checkup d rmh..xdak mslh nurse kk kata..janji p checkup..jgn dok diam d rumah😊

Boleh.. Tapi better buka dua2.. Sbb kdg2 ada terjadi pd kawan2 juga, if anything happen in swasta mereka akan tolak kita ke gh juga. Dan gh agak ssh nk trima jika xde buku pink. Pernah jadi kt opismate.

Klau nak buka blh tapi kalau swasta setiap kali nak check kena bayar mahal kut buka govmt free tapi ambol masa lah nanti duit tu sis voleh guna tuk baby yg lahir

Baik buka dua2.. Sbb klu terbersalin awal bawah 37 week hospital swasta tak terima.. Kbanyakkan hospital swasta terima utk bersalin 37 week ke atas jer

Saya cek dua2.. gov n swasta..

Boleh. Its ur choice 😊

Boleh. Takde masalah.

5y ago

Dia mcm kad Pranatal ibu .memang bleh laa klau nk buka slain buku pink tu

boleh saje