Buka buku pink

Haii just nak tanya ada beza ke buka buku Pink dekat klinik kerajaan and swasta ? Ada yg kata kalau buku Pink klinik swasta tak boleh bersalin hospital kerajaan. Anyone can share ?

4 Balas

Time saya nak bersalin gov, saya siap call hosp utk tanya perlu ke bukak buku kt KK sbb sepanjang pregnant check up kt swasta..diorg kata tak perlu pun tak apa. Nanti nak bersalin datang je PAC terus, serah buku. Yang penting buku tu complete. Saya pregnant yg first & sekarang yg second semua check kat swasta. Sebab nak flexible time. So far okay je hosp gov. Nurse doc faham je buku swasta kita tu. Bila diorg tanya kenapa tak check up kerajaan, bagitahu je kita nak masa yg fleksibel utk pergi check up. Saya tak sure hosp gov lain cemana layanan, tp kalau HTJ Seremban layanan so far okay je👍🏻

Saya checkup semua swasta, bersalin gov. Boleh je takda masalah janji ada buku pink & janji ada duit. Beza checkup bayar tak bayar jeee gituuu. Bersalin takda masalah mana mana kita nak 🥰 now baby no 3 otw, pun sama macam tuuu. Prefer checkup swasta 🫶🏻💪🏻

3w ago

Yup betul. Takda masalah hehe everything was smooth 🥰 buku dia pun sama je bezanya setiap klinik swasta designnya berbezaaa comel comel 🤭💗

Itulah betul ke gov hosp nnt akan tak layan sgt mom yg checkup dkt private klinik instead of KK?

3w ago

Saya okay je sis. Check up swasta, bersalin gov..doc nurse okay je asalkan buku lengkap, and diorang lebih memikirkan keselamatan baby & ibu🥰

Beza dia cume kena bayar dgn tak je lah. Boleh je check kt swasta bersalin dgn gov.