Buka buku pink di klinik swasta

Boleh tak kalau buka buku pink kat klinik swasta tapi beranak dekat government? Perlu buka buku pink kat kk dulu ke atau boleh terus buka kat klinik swasta?

4 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Saya dua2 pregnancy bukak buku swasta & bersalin gov. Memang saya tak bukak dekat kk sebab tak banyak masa nak tunggu & ikut timing dia. But make sure buku swasta awak tu complete ada ambik darah, check gula semua tu. Hospital terima je, cuma diorang akan tanya reason tak bukak buku pink tapi takdelah marah / bebel. Unless buku awak tak complete, tu ye kena marah

Baca lagi
5mo ago

boleh saya tau awak bukak buku pink dekat klinik mana

Boleh utk buka buku pink kt swasta dan bersalin kt gov mcm biasa, cuma bawa buku tu sekali bila dh ada tanda nk bersalin. Kalau tkde kekangan masa dan mmg blh ikut appointment kt kk, buka kt kk je tk perlu buka kt swasta.

Blh Jew sis...sy pon buka buku pink kt klinik swasta Jew...mcm sy,dokter trus tnya nk bersalin kt hospital mana sbb senang dokter nk trus refer sy ke hospital bile dh dkat tarikh bersalin nnti...

8mo ago

Ada beza harga ke sis klu buka buku swasta tp branak kerajaan?

boleh