Rasa lapar

Hi nak tanya.. saya masih dalam trimester 1 ( 9m) . Dri first tahu pregnant smpai skrg asyek rasa lapar je.. dari pagi sampai ke malam..nak tido pon lapar. Apa suggestions makanan @ minuman yang boleh ambil untuk hilangkan rasa lapar tu..@ ada produk yg sesuai untuk ibu pregnant hilangkan rasa lapar tu.. terima kasih :)

3 Balas

bagus ny jeles pula saya🥲 saya skrg semua takut nak mkn , asal makan muntah , sampai kena admit masuk emergency hospital gara2 muntah campur darah . dah luka dah agakny d dlm terlalu muntah selepas mkn. bygkn mkn 3 kali sehari gitu , ahh 3 kali tu lah kan muntah 🥲 beriktiar betul aku sis..

Lebihkan makanan sumber protein, serat sayur. Ni memang kenyang lama. Elakkan makanan minuman manis. Yg tinggi karbohidrat pun elakkan. Yg ni buat kita asyik nan makan, makan dan makan. Minum air kosong secukupnya. Kerap Senam sesuai kehamilan Elakkan stress

makan oat

4d ago

Kalau ada GDM/Kencing manis elakkan ni. Memang kenyang lama. Tapi kandungan karbohidrat tinggi. Karbohidrat menghasilkan gula