Selalu rasa lapar

Saya nak tanya, saya dah 11 minggu sekarang. Tp dari awal pregnant sampai skrg saya selalu lapar. Walaupun baru lepas makan, saya lapar lagi. Tp bila makan tu, kuantiti sikit je dh kenyang. Kadang2 saya penat nak lyn rasa lapar ni. Semua ibu2 mcm ni jugak atau saya je? Lagi satu, betul ke orang kata sbb baby dlm perut yg lapar? 🥴 #firstmom #pleasehelp

7 Balas

Boleh makan dgn kerap tapi ambil kuantiti sedikit Klu GDM lagi lah mmg selalu rasa lapar...kena biasakan makan sikit2 dgn kerap klu makan byk terus takut gula tinggi nanti boleh sebabkan bayi byk dpt glucose

1y ago

Saya tengah cuba makan sedikit tp kerap skrg ni. Tp tetap rasa letih nak melayan rasa lapar ni. Kadang2 sebelum tidur tu saya sampai doa semoga tak terjaga pukul 3-4 pagi sbb kelaparan 😢 Btw, thank you sudi jawab soalan saya..

saya pun sama macam tu sis, sampai rasa penat nak mengunyah. bila makan tu x boleh sampai kenyang sangat, just stop bila rasa dah x lapar. kalau x perut akan rasa x slesa, loya, & muntah

Alahan mengandung memang macam tu awk, sy pun sama 😂 lepas makan mengantuk, dah nak tido pulak, lps bangun tido lapar lagi.. aduhaii macam2 kan..

1y ago

Hihihi sama lah kita awk, sy rasa skrg ni dah mcm baby dah, setiap 2-3jam dah tau dah memang kena makan, klu tak nnt perut masuk angin, bila perut masuk angin, akan jadi sakit kepala, pening & loya 😆 Alhamdulillah sy 11weeks

Sama la..bru j mkn nk mkn lg..mkn xbyk ..klu lbh skit mmg munth..rasa prt penuh..xlepas nk sedawa pn blh jdi😅😅😅

Tengah lalui skrg ni. Baru lepas makan, lapar lagi. Tp tak boleh sembarang makan sbb tak semua boleh masuk. 😫

Sama..selalu lapar tp alah nk mkn..susah betul..

sama, sya pon sllu rase lpar.. 😅