penghadaman

hi ibu ibu , saya nak tanya normal ke kalau lepas makan tetap rasa lapar , lapar tu bukan mcm lapar biasa , lapar macam tak makan stgh hari bekeroncong stiap masa smpai ada rasa mcm nak gastrik padahal baru ja habis makan , tak kira portion sikit / byk tetap sama , kadang ii cuba makan byk smpai nak termuntah pun tetap rasa lapar , kenapa eh ? ada yg sama mcm saya tak ? #ingintahu #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

kdg jenis makanan mempengaruhi jgk perasaan lapar. kena tgk balik apa yg dimakan tu. makan ikut suku suku separuh, snack buah buahan/ buah kering, air masak lebihkan