23 week cramp

Hi mommie, nak tanya sapa ada pengalaman. Saya baru 23 weeks. Tp bawah perut kadang cramp mcm rasa segugut. Tapi rasa sekejap2 je. Satu lagi kencing kadang2 sakit. Tapi darah semua takde. Bahaya ke? #pleasehelp #firstmom

6 Balas

Better check. Jgn dh terlambat mcm saya. Sy ingt sakit perut biasa. Xdk kluar apa2 drh apa smua. Sy thn2 dri pg smpai ke mlm. Last2 g hosptial rupanya dh ada bukaan 4cm! Bru 23w. Rupanya tu contraction. Nyesal sy x g hsptl awl2. Ank x dpt di selamatkan sbb dh mmg nk terkluar sgt

1y ago

Tak pecah ketuban. Baby lahir masih dlm kantung yg x pecah. Nmpak dia bergerak2 masih hidup.. huhu.. Doktor pecah kan.. dr sahkan baby meninggal sebab time lahir tu saya ada GBS. Spnjg mngndung sihat xdk apa2 masalah. Cuma GDM shj. Tp Masa prgnant Mngkin sy terlalu lasak kot.. kebetulan pindah rumah

mungkin UTI (kencing kotor), sy pun kena masa 20 weeks dan admit ward 4 hari. kalau sakit sgt better pegi hospital. sbb sy masa kena tu pun kencing sakit tp takde darah ke spotting apa2.

1y ago

Kalau kencing kotor memang ada rasa cramp sikit2 ya dekat bawah perut? Risau dibuatnya

pergi lah klinik sis. saya haritu ada kencing kotor sampai kena admit hospital. better cek tau, bahaya kalau ada kuman

1y ago

Itulah baru tahu punca kencing kotor. Alhamdulillah dah okay dah. tq sis

kencing kotor rase nye tu.. minum air barli kosong puan..

1y ago

oh kencing kotor ya. Okay baik2. terima kasih

Better check doctor mayb ad mslh kencing kotor

1y ago

Oh okay baik2. Tulah. Tunggu checkup hujung bulan ni. Risau sebab sejak kencing sakit, tiba2 dtg cramp/segugut . Itu bukan contraction ya? 😅 Anak 1st takde pengalaman lagi.

normal sis,,sbb baby makin membesar

1y ago

Oh normal ya. Ya Allah leganya dengar. Tq sis