Macam mana nak handle false contraction ya

Nak tanya para mummy semua. Korang mcm mana nak handle false contraction ya? Sbb waktu malam selalu jer rasa macam senggugut tu plus baby mengeras lagi dan tidur pun pukul 12/1.00 a.m macam tu. Dah try pujuk tapi taknak dengar kalau ada suami saya kat sebelah baru dia okay

3 Balas

sy akn tukar posisi.. sy bukn rasa bb mgeras je siap rasa degupan jantung bb kat bhgin bwh😂 lgi x selesa.. yg tu tukar position pun sama je..

2y ago

tu tandanya kepala bb kat bwh😊 harap kekal lh mcm tu.. takut tukar posisi pula😂

Ubah posisi, take deep breath n observe minutes, dan minum air, jika false it will gb relief fast

Relax kan bdn, tarik nafas pelan2.