Macam mana false contraction?

Dah 35week tp still taktahu macam mana rasa baby mengeras,false contraction.. 🤣 sedihkan .. tapi kadang2 sakit bawah sampai xboleh berjalan. Tp sakit tu sekejap je. Minta mommy2 semua share pengalaman🙏🏻 #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

4 Balas

False contraction atau braxton hicks la yg sis rasa . Baby tak mengeras tapi rahim kita . Waktu tu akan rasa tegang , cekang sampai boleh rasa badan baby if kepala dia dah turun badan di atas . Akan jadi tak selesa sebab on off dan tak konsisten . Pergerakan jadi mcm terbatas sebab rasa sakit .

2y ago

Andai kata mengeras plus sakit yang sangat2 , pergi hospital yaa . Kadang lain moms lain tanda dia alami walaupun tak turun tanda lendir coklat , darah mungkin boleh ja ada bukaan . Ada rasa kekerapan pun boleh pergi hospital untuk doktor pantau .

Saya baru kena semalam hehe. Sakit yang tiba2 buat apa pun tak lega and kena hadap je kejap. Haaaaa tu la false contraction. Kalau kerap jadi, means kena gi hosp dah

2y ago

Faham sangat! memang kena STOP 😂

sy pon xtahu juga rase baby mnggeras tu cmne😂 cuma time beranak tu kena serahh diri mase due date and sbelum tuu turun darah.

2y ago

Hihi sy apa pun xrasa lagi . Mcm biasa je ni . Risau pulak takde tanda hihi

Rasa mcm senak perut, perut mengeras on off, dtg mcm sengugut kuat, Sy bru kne hrtu 34 weeks skg bru msuk 35 weeks jgk

2y ago

Sy belum rasa pun mcm tu . Risau pulak