Contraction tu rasa dia macam mana ?

Saya dah 29w1d , saya nak tanya lah contraction tu rasa dia macam mana ye? False contraction mcm mana rasa dia? Dan contraction sebenar pulak mcm mana? Sakit nya bahagian mana? Yang saya tahu sekarang, petang je perut mengeras. Bila baring mengiring ke kiri dah okay sikit. Maaf ye saya tanya sebab saya #firstmom #firstbaby

2 Balas

Yang mommy cakap perut mengeras macam tula false contraction mostly tak kerap. Kalau contraction nak bersalin kerap kena. Kadang 2 jam sekali dan bila nak betul² bersalin lagi kerap. Pinggang sakit, perut pun sakit. Satu badan la senang rasa sakit nya.

Yg tt cerita tu false contraction. Biasa dh 3rd trimester akn ada rasa m mcmtu. Kdg kita pn tak perasan. Yg sbnr bila dtg sekali dgn senggugut, sakit pinggang. Dan turun bloody show/leaking ketuban.