False contraction

Tumpang tanya false contraction tu macam mana ye ? Sbb saya dh 35 week perut selalu rasa tengang sangat tapi takda pun sakit pingang apa tuh .. tu false contraction ke ? Konfius juga sbb anak pertama 😅😅 baby gerak ok je macam biasa mmg perut akan padat ehh bila hujung hujung ni ?? 🤔#firstbaby #ingintahu

2 Balas

sama sis.sy baru ii perut megeras..sakit bahagian perut ja...lepas sy cuba ubah posisi kedudukan terus kurang n hilang.sy pon ank first confius jugak mula tu.sbb xdk sakit pinggang ap smua just perut ja rasa mengeras st pastu hilang.lani dh 37 mnggu dah..takdak ap ii tanda lagi ha

10mo ago

betul tuw....tmbh first mom mng confius...apa ii pun semoga dipermudahkan urusan awak❤️

sama saya 36w perut kadang ngeras tp takde tangkap pinggang or punggung . kadang tgh berjalan ngeras tp still boleh bersahaja lg just tak selesa lah perut duk kejung gitu . baby duk golek² pun kadang mcmtu .

10mo ago

Kan kadg bila kita berjalan ni perut rasa mengeras kita jadi risau pulak 😅 tapi takdak sakit macam nurse cakap pun cuma dia jadi tegang jee