Perut masih keras selepas 15 hari bersalin

Nak tanya normal ke perut masih keras hari ke 15 selepas bersalin? Saya czer. Harini saya check utk hari ke 15 tapi nurse inform perut masih keras. Darah saya kekuar normal. Tak banyak sgt. Tapi sometimes penuh 1 pad. Nurse n doc inform kalau lepasni darah byk sgt sampai memancut terus ke hospital. Tiap kali kencing ada sakit sikit. Saya tanya nurse kenapa kalau perut masih mengeras tu dia kata takut uri tertinggal tapi saya czer tak mungkin ada uri tertinggal. Dia cakap mungkin ada apa2 yg tertinggal. So nak tanya biasanya hari ke berapa perut akan kembali normal ye?

6 Balas

saya pon CZER jugak..seminggu da ok..tapi kadang2 ad jugak rasa pedih2 gitu..mgkin byak berjalan kot..masak untuk anak