Perut Keras 40 Weeks

Hi salam. Saya dah 40 weeks. Sepatutnya harini deliver, tapi takda tanda2 bersalin. Sakit pun tak. Tapi dah 2 hari sakit pinggang. Harini, perut banyak keras je dan baby kurang gerak. Rasa mcm penuh sgt perut tu. 1st mom, takda pengalaman. Adakah tanda2 nak bersalin?

10 Balas

Sy pn pernah jd camtu. Xskt apa2 pn. Xde tnda2 bersalin pn. Cuma prt mengeras n bby kurang bergerak .. 40weeks 3 days.. Last2 kena emergency czer. Better gi check kt hospital

3y ago

betul kena gi hospital klau perut mengeras dn kurang gerak.

Bby kurang gerak pn tnda nk bersalin. Sy ank dua2 kurang gerak g hosp bukaan dh 2cm. Mse tu bby pn dh dok mgeras2. Doc tlong bkkkan jalan, admit jgk wad sehari esoknya bersalin.

3y ago

bukaan sye 1cm. masuk ubat 2kali still 1cm juga. doc suruh czer sbb jalan still x terbuka lgi. admit wad sehari esoknya bersalin.

sy pUn 40week...fikiran ne macam"dah..xtaU nak fkir baik kee xbaik😩baby xnak kluar lagi..due date lewat sehari dah...first time mcm nee lewat due..smpai 40minggu

3y ago

sama lh dgn saya, ank lahir 10/4 ,tapi 10/4 baby x nk keluar lgi, doktor masuk kn ubat masih x terbuka jalan lagi. lpstu 11/4 terpaksa czer sbb nk keluar kn baby dlm perut.

Terima kasih saya dah selamat deliver dah. 3 days overdue. Sakit contraction yg kerap. Sekarang anak saya dah 2 bulan 11 hari 🤗

perut mengeras pn tanda gak.. g hsptal trus.. sy mse ank 2nd pn cmtu, g hsptal dh 3 cm.. kne tahan

3y ago

Ok sis....terima kasih ya info..

Ye tu salah stu tanda nk bersalin...klu rase mcm dah x larat bawak perut tu,,maknanye baby dah turun

4y ago

Terima kasih saya dah selamat deliver dah. 3 days overdue. Sakit contraction yg kerap. Sekarang anak saya dah 2 bulan 11 hari dah 🤗

better ke hospital sis. perut mengeras salah satu tanda nak bersalin

3y ago

saya 37 minggu perut mengeras je.gerak skit2 je.tp kalau tendangan tu kurang.mcm nm ya.

Bersedia sis anytime akan delivery tu

Get ready Sis and smga dipermdhkan

4y ago

Terima kasih saya dah selamat deliver dah. 3 days overdue. Sakit contraction yg kerap. Sekarang anak saya dah 2 bulan 11 hari 🤗

Saya pun sama sist