Perut masih keras selepas 15 hari bersalin

Nak tanya normal ke perut masih keras hari ke 15 selepas bersalin? Saya czer. Harini saya check utk hari ke 15 tapi nurse inform perut masih keras. Darah saya kekuar normal. Tak banyak sgt. Tapi sometimes penuh 1 pad. Nurse n doc inform kalau lepasni darah byk sgt sampai memancut terus ke hospital. Tiap kali kencing ada sakit sikit. Saya tanya nurse kenapa kalau perut masih mengeras tu dia kata takut uri tertinggal tapi saya czer tak mungkin ada uri tertinggal. Dia cakap mungkin ada apa2 yg tertinggal. So nak tanya biasanya hari ke berapa perut akan kembali normal ye?

6 Balas

Hi sis... sy pun czer jugak. mula2 slps bersalin kencing mmng pedih, bau pun kuat sgt dan warna pun oren+merah mcm tu.. minum air secukupnya.. bila kencing byk2 kuranglah rasa pedih dan kencing kembali normal.. sy mula2 nurse ukur perut katanya perut masih tinggi... then misi lawat rumah hri ke 16perut dh turun dn kembali normal... sy x buat apa2... rehat secukup,kena gerak2 jgn lasak... jalan slow2 supaya pengaliran darah lancar+makan/minum cukup + vitc tablet(saya malas) tapi sis makan lah buah sankist tu terbaik..harap sis sembuh dgn cepat.. tapi nak pesan satu..lain badan lain rasa...jgn stress tau.. relax... mungkin badan sis perlukan masa lagi utk sembuh... kami komen2 ni sis ambik je sebagai rujukan.... Okay get well soon dan selamat berpantang

Saya czer jugak sis. Kena banyak minum air kosong sbb time kencing mmg akan pedih sikit kan? So kena banyak minum air kosong tu..saya 2 minggu camtu Alhamdulillah luka cepat baik. Hari2 stiap kali makan mesti saya akn makan sunkist. Lain-lain badan lain2 lah rasa dia kan. Moga takda apa sis☺️

12mo ago

owhh HAAHhahahaha tqqqq sorry says blur sikit

klu kencing sakit tu myb sbb ada jangkitan dkt pundi kencing. sbb kita ada pkai tiub kencing kn. kena bykkn minum air masak, Sy kena masa pantang, seminggu juga nk hilang sakit kat situ. tang perut tu, hari ke 10 dh ok.

1y ago

sama2 moga yg baik2 sahaja utk awk ya

Ada cucuk ubat cair darah tak? Sy dulu pun sama perut keras + panas... doktor bg antibiotik kna hbiskan..hbis antibiotik tu perut dh okay..

1y ago

Adaa. Dah habis cucuk dah. Ubat antibiotik pun dah nak habis. Harap2 lepas habis ubat tu okay lah. Terima kasih sis

saya pon CZER jugak..seminggu da ok..tapi kadang2 ad jugak rasa pedih2 gitu..mgkin byak berjalan kot..masak untuk anak

kencing sakit tkot ade jangkitan

1y ago

Tulahh. Mungkin jugak. Mungkin kena habiskan ubat antibiotic. Apa2 pun terima kasih sis respon