Kandungan 6week

Nak tanya, normal ke kalau kandungan 6mgu tp tkde alahan. Hari tu scan tk nampak lg. Tp dh test urine kt hspital mmg pregnant. Nk kena tgu brapa mgu utk scan lagi yea. Ni 1st baby

10 Balas

Awak jgn dimintak alahan . Sy pun 6weeks igtkan tkde alahan rupanya kena jugak . Kalau ikutkan 12mggu baru nk ok alahan ni. Syukur awk tkde alahan 🥰 Repeat scan 2weeks lg InshaaAllah masatu dh nampak baby dan heartbeat 💗

2y ago

Okey dh tu 9mggu dh nampak semua dgn jelas 😍

Saya pun sama . 6w haritu scan tak nampak lagi. Doktor suruh scan balik bila masuk 8w. Harap2 ada la rezeki 🥺🥺. Insyaallah rezeki awak pun ada . Jangan stress2 ya. Saya pun 1st baby juga ni 😚

2y ago

Risau sebenarnya sb mmg tkde pengalaman apa2

saya pun kandungan 6w tadi scan tak nampak baby just nampak rahim tebal, doctor suruh datang balik 2w after, cuma hati hati kalau bleeding jangan tunggu 2w lagi terus jumpa dr (advice dr tadi)

2y ago

Alhamdulillah stakat hari ni tkde bleeding apa2 lg. Dan sy mmg 3hari skali tu akan test urine sb kerja kilang kan risau jugak.

Tunggu je 8/9weeks bru scan. Tp psl alahan tu depends ade org lewat sikit bru dtg. Mcm sye 7/8 bru start smpai msok 2nd trim. Seksanya ya allah sampai kene warded 😭

2y ago

Ya allah mtk2 kandungan ok sihat. Hrp tkde alahan sb kt tmpat keja sy diorg mcm tk pcaya kalau alahan2 ni. Diorg pk kita malas kerja

sya hritu 6weeks scan bru nmpk kantong je..dktr bgi tarikh dtg scan kali kedua 11w..lama kan 😅 ni nnti 20w baru scan lagi 😌

Normal je saya sampai 3rd trimester takde alahan 😂 alhamdulillah tu rezeki sis senang kita nak buat kerja harian

2y ago

Kdg2 ramai tny knp tk alahan . Terus otak dh start pk bukan2 😂

saya sama masa 6w scan, rahim pon xtebal. repeat lepas 3minggu, alhamdulillah ada heartbeat da 9w masa tu.

bgi sya xde mslh pom klau xde alahan.. sye ank first n second skrg mmg sg xde alahan.. alhmdulillah..

normal awk sy p dh 13w xde alhan apa2 kdg2 je rasa mual bila bralih week

saya w7 baru dtg alahan.