Hamil 15 weeks

Nak tanya normal ke berat naik mendadak .. sbelum preggy 64 kg .. ni da 4 bulan preggy berat dah 70 kg .. ada x mcm sye ..

8 Balas

Mmg biasa tapi pengalaman saya naik 4kg sebulan lepastu checkup nurse suruh datang klinik tiap hari selama 5 hari utk check knape naik mendadak. Katanya klau naik sbab pemakanan takpe, tapi takut sbab kencing manis atau sawan ketika mengandung. So kena jaga pemakanan juga tak boleh layan sgat tekak tu 😂

saya dari mula mengandung berat 60kg. sekarang dah 33 weeks berat 75. sampai kena buat ujian tiroid haritu sebab berat naik banyak. tapi alhamdulillah test tiroid okay, baby okay dan tak sangkut gdm

saya mula pregnant 49kg sbb morning sickness after 2 month haaa tkda morning sickness naik smpai 52kg skrg 5 month dh nait 54kg huhu ><

ada jeeee, saya lah orang nye! 🤭 Berat saya mendadak sebab ada gdm. So kena kawal pemakanan.

Saya 40 naik 50 skrg hmm sebulan naik berapa pun da tak tahu

Itu biasa kna kwl pngmbilan gula tkot kencing manis

normal sis. sy berat normal 46 pregnant 65

normal sis