Kontraksi Palsu

Bagaimana cara untuk atas kontraksi palsu. ? Saya sekarang 28minggu..rasanya sekarang sedang merasai kontraksi palsu..sebab dia datang sekejap2 saja..saya dh lupa macam manaa rasa kontraksi . 😅 Apa perlu buat ya ?

4 Balas

Monitor pergerakan baby ada rs gerka atau tendangan atau tidak. Kalau masih rs smsa kontraksi tu, mknanya tu masih Braxton Hicks = kontraksi palsu. Kalau ms mengeras tu xdpt nk rs baby gerak atau tendang, cuma rs sakit mngeras, mknanya tu kontraksi nak bersalin. Monitor brpa minit 1x kontraksi dtg. Kalau 5mnt 1x dtg dlm ms 30mnt, sila ke hospital dgn segera.

klau false contraction or hixton bricks klau kita bergerak atau tukar posisi. nanti dia ilang..

Cuba tarik nafas dalam2. Samping tu pantau pergerakan bayi. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

sis kena standby.. klau ada kluar tanda kena cepat2 gi hsptl..