Kontraksi palsu

Mummy , macam mana rasa kontraksi palsu ? Saya first mom due date 23/11 . Perut sy sakit tapi taktau la tu kontraksi palsu ke apa . Bantu saya mommy 🥲 #firstmom #ingintahu #bantusharing #firstbaby

2 Balas

biasanya kontraksi palsu atau braxton hicks ni sakitnya tak lama. lepas tu, jauh² jarak sakitnya. contohnya,pukul 9pagi ada contraction,lepas tu stop. nanti pukul 10pg dtg lg contraction,tp stop lg. dan sis boleh buat kerja mcm biasa. kalau sy nak bersalin 3 org anak sebelum ni,contraction kerap. sakitnya memang buat sakit yg sgt2 hebat. memang masa tu sy cepat2 ke hosp dan bersalin hari yg sama

8mo ago

semoga proses bersalin sis dipermudahkan🤲🤲

ms 1st mom 2b dlu, svd, false contraction or Braxton Hicks tu kejap2 je . rs kejang perut bape saat pastu stop lame lbih kurang sejam..then dtg lg...klo betol2 pny, sakit xleh bincang. mmg btol2 sakit spai urat2 peha trase sakit .. cant imagine😄 sakit ooo...pastu ms sakit tu, siap ckp xnk prgnant dh . sbb sakit 😆 tp tup2 prgnant lgi..🤭🤭

8mo ago

Oooo rasa macam kejang ye