NAJIS ANAK HIJAU

Nak tanya, najis anak bewarna hijau mcm dlm bgmbar ni normal ke? najis cair, full susu formula enfalac.. kdg2 skali sehari berak kdg2 2 or 3 hari br berak.. anak baru nk masuk 4 bulan... ( sorry gambar agak kotor sikit)

NAJIS ANAK HIJAU
12 Balas

Situasi sama dgn anak sy..4 bulan full fm enfalac a+..Kadang warna hijau mcm ni kadang bercampur dgn kuning..bila membuang x meragam..aktif je..mnum susu pun elok..Ada tnya dgn doktor pakar gystro..katanya normal kalau mnum susu fm..melainkan jika warna betukar jadi merah atau kelabu dan tekstur keras baru bhaya..tapi sbbkan first mom..jadi risau kenapa najis jadi warna hijau mcm tu

4mo ago

anak saya pun enfalac baby . berak warna jadi macam ni campur kuning siked. tanya doc pun doc kata normal

maaf xde pengalaman susu formula.. ank2 semua bf..kalu bf najis patut yellow mustard b4 6 bulan..tp kalu kebanyakkn ibu2 hmpir sama mungkin normal..apa pun Cuba sis Tanya pd nurse o doktor waktu Ada appointment baby..🥰🥰

Rasanya perlu tukar susu, sis. Tak semestinya susu mahal tu bagus, susu formula yang berpatutan harga pun bagus juga asalkan perut si manja dapat terima susu yang sis bagi dan kaler tahi pun kekuningan lembut.

Setahu saya kalau bb minum susu ibu & tak membuang setiap hari takde masalah. Tapi kalau minum susu formula tapi tak membuang setiap hari tu ada yg tak kena

Enfalac A+, susu ni high zinc. Normal, anak saya pun camni. Sekarang dah 11 bulan, masih camni cuma bau lagi piau sebab dah start makan kan. Puan jangan risau, insyaallah ok tu.

3y ago

Bhya ke if ssu yg high zinc ni puan??? Sbb ank sy pn berak mcm ni juga.. 2months old fully Fm ..

sama cam anak sy ni.... mnum susu enfalac A+ ....kdg ari2 buang air besar.. de mse 2 ari skli.. baby 3 bulan

Ank sy pun mcm ni..enfalac jgk.org kata sbb susu formula najis die mmg akn wrna mcm ni,klau susu ibu lain wrna..

3y ago

baby saya pula minum dutch baby

anak sy pun lebih kurang macam ni...full enfalac a+.. normal ke tak ye.. bimbang plk

4mo ago

anak saya pun enfalac najis dia macam ni doc kata normal

Pernah mcm ni juga. Susu formula nan pro. Tapi kalau bby tak berak sampai 2-3 hari tu mcm dia sembelit sis..

1y ago

Berpa lama tukar ke kuning ye

Sama jugak anak saya Enfalac memang camni colour berak dia