Najis Hijau

Salam. Bayi sy umur 9 bulan.3,4 hari ni baby memang agak kerap membuang (sehari 3-4 kali)& najis cair + lendir kekuningan. Semalam pulak baby batuk berkahak & selsema. Petang td dia berak najis hijau spt dalam gambar. Tapi malam ni najis dia warna dh normal kuning semula. Saya curious sbb sebelum ni baby berak 5 hari sekali walaupun dh start mkn solid food. Soalan saya: 1) Normal atau tak kekerapan bayi berak? 2) Apa faktor najis berlendir & warna hijau?

Najis Hijau
1 Balas

normal sebab baby puan tgh selsema dan batuk berkahak. najis cair tu sebab lendir2 kahak dan selsema keluar dr najis. badan baby tgh recover. nanti bby dah sihat dia akan berak mcm biasa semula.