Normalkah baby 4 bulan menyusu fm, berak 3 hari sekali?

Saya nak tanya, normalkah baby 4 bulan menyusu fm berak 3 hari sekali? Bila berak najis warna hijau matcha yg pekat tu. Warna najis ni sy rasa kerap jd bila dia dh minum fm yg sama selama 3 minggu ke atas. Dr s26, ke enfalac, skrg tukar ke similac tanpa laktose (masih dlm percubaan gilir2 enfalac n similac). Setiap kali br tukar susu, mgu pertama dia akan berak najis wrna mustard kuning dan hari2 berak. Tp bila masuk penghujung mgu ke 2, dia start warna hijau matcha dan 2 hari sekali baru berak. So far najis lembut x sembelit.

2 Balas

dah refer doc ? najis hijau ni pon bnyk sbb ..kdg tu xckup susu pon boleh jd..tgok brp kerap awk tukar lampin...

2mo ago

doc kk x komen apa2 ttg najis ni. nk kata kurg susu, x jugak sbb dah ikut jadual minum n sukatan.

boleh refer sini