MIL paksa kerja...

Nak tanya mommy2 semua normal ke mil paksa kita kerja? mil suruh kita kerja dengan alasan dunia sekarang keras, duit pun makin kecik jadi sebagai isteri kena bantu suami, padahal suami saya tak pernah paksa pun, dia tak kisah sama ada saya nak kerja ataupun duduk rumah, gaji suami pun cukup je untuk keluarga kecil kami cumanya kadang2 tu mil tak dapat bahagian sbb balance gaji tinggal duit belanja untuk suami, saya rasa macam mil paksa saya kerja supaya suami tak miss bagi duit bulanan dekat dia, pendapat mommy2 macam mana?

13 Balas

Kalau saya, selagi suami tak bersuara untuk saya bekerja. Saya anggap kata2 MIL sebagai nasihat atau modal borak

3mo ago

@Qiesya Syazwani. Betul kata awak. Sebab tu saya kata itu kalau saya. Lagi pun bersuara tak bermaksud paksa tetapi melalui perbincangan suami isteri.

mgkin dye x nak sis endup mcm dye.. x keje & tpaksa bgantung harap pada duit suami & anak2 ble tua nant..

3mo ago

Taklah sis, mil memang jenis berkerja so dia suruh lah saya jadi macam dia bantu suami and tak bebankan suami, even skrg pun mil meniaga tapi dari cara dia memaksa saya kerja tu sesuatu sangat. yes saya pun dulu kerja dari umur 18 lagi mmg dah set kat kepala kahwin nanti saya nak duduk rumah jaga anak, jaga suami sbb dah penat dah kerja selama 8tahun, lagipun kita bukan macam suami balik kerja ada orang layan, buat kopi apa semua, isteri balik kerja benda pertama pegi dapur masak bukan sempat rehat pun kan😌

maybe dia suh sis berdikari kot