Mother In Law

Fil dgn Mil saya ambik suami dan adik susuan dia sebagai anak angkat, mula2 sebelum kahwin mil baik dgn saya dan suami..tapi lepas sebulan nikah saya disahkan mengandung, start situ mil layan saya kasar sikit, kami tinggal serumah, awalnya suami plan lepas bersalin duduk rumah sendiri tapi saya tak sampai hati sebab mil dgn fil dah tua lagipun adik ipar belajar jauh takda sapa nak jaga diaorang so saya suruh suami tangguh dulu..dia pun setuju..tapi apa kami buat semua tak kena kat mata mil..sampaikan suami beli brg dapur khas utk saya masak pun dia kata membazir dan suruh makan apa yg dia masak.. masalahnya, dia masak makanan yg org mengandung tak boleh makan sgt..paling saya terasa bila dia kata kalau saya malas suruh je pembantu dia lipatkan baju/sediakan baju suami/ kemaskan bilik kami..ya Allah saya bukan malas saya mengandung..penat sikit, pergerakan tu lambat..tapi saya tetap buat..dia selalu tak sabar suruh saya buat cepat2..suami saya pun suruh saya take time buat itu ini..ni bulan puasa ni mil suruh puasa penuh sebab bukan selalu dapat, tapi Isnin lepas pergi hospital doktor kata jgn puasa sbb saya kan kencing manis..cucuk insulin dan makan pil dgn hb rendahnya tapi mil suruh puasa jugak..tapi malam selasa lepas suami taktahan, dia terus kemas brg kami dan ajak pergi balik rumah abah saya..sekarang kami kat kampung abah saya and rasa tenang sangat..abah dgn mak tiri saya layan kami baik sangat...malam tadi fil chat suami, dia kata mil mungkin jeles kami nak dapat anak..maaf bukan nak aibkan keluarga suami, saya agak stress taktahu nak luah kat siapa.. doakan mil saya dilembutkan hati ya..

2 Balas

Tulah awal2 xnk pindah,,kn dah stress sdri😅😅😅bkn nnt xboleh ziarah kan sis?? Nnt lma2 ok la tu,,mngkin mil kurang kasih sayang tu sbb tu dia buat perangai

begitula ragamnye bila serumah dgn mentua...bila jauh wangi.bila dekat busuk.jadi x perlu tggl serumah sbnrnye.