MIL

Just nk luah..saya dan suami dduk jauh. Last week suami balik cuti 2 hari..so saya ajak tido hotel konon nk babymoon sbelum due. Suami bgthu mentua lepas check-out nanti kami singgah rumah MIL. Esoknya time sampai je, MIL dgn ipar tengah masak tgahari..terdengar MIL cakap kat suami“ Amek bau je”. Dia cakap byak kali. Saya terasa hati bila dengar mcm tu. Rupanya MIL nak suami tido rumah dia mlm tu. Saya xthu silap saya ke hape.. Rasa mcm berebut suami dgn MIL

4 Balas

Kalau sy, sy beli makanan dr luar. Bg dia ambil bau pulak. Org tua cm tu xyah layan. Selama nie mak kita beranakkn kita, besarkn kita, masak utk kita mkn, xpernah perli2 pn. Dia pulak pandai2. Abaikan.

Ayat perli😅😅😅xpayah terasa sis,,bkn selalu kan?? Peduli la diorang nk terasa,,org nk bahagia ambil masa bedua sblum nnt bertiga,,mil mna faham perasaan tu

biasalah tu org tua.. dengar je jgn simpan dlm hati nnt jd nanah. lgpun x baik utk puan nnt jd stress. buat bodoh jer senyum.

Apa maksud amek bau je tu

4y ago

X bole mkn kot...mngkin mil dia perli...tp xde la smpai x bg mkn...