Keputihan Semasa Hamil

Nak tanya mommy2, normal ke awal pregncy ade keputihan? 3-4arini keputihan n agak berbau.. perlu jmpe doktor ke?

8 Balas

Hi during pregnancy we will have whitish discharge called leukorrhea it's to protect the insides of vagina from bacteria and etc but if ur discharge have strong odour please consult with your gynae as it may indicate something else. Better be safe ❤️

Better jumpa doktor ya sis. Keputihan kalau berubah wrna atau berbau dia xnormal. Nanti Dr akan bagi ubat insert vagina. Dr kata penting utk rawat keputihan yg xnormal risau lama2 infection dkt baby. Kulat ni cepat merebak kalau xdirawat. Harap membantu🥰

2mo ago

Faham..besok baru nk gi klnik.. trimksih

kena bgitahu doc... takut terkena infection kat baby awak... saya pun baru balik dari kk pagi tdi.. buat swap untuk test... lpas tuh diorg bgi ubat untuk insert dlm faraj...

better jumpa doc takut ada gbs.. tak bahaya utk ibu tapi bahaya utk baby. dapat detect awal nanti nak bersalin doc akan bagi antibiotics

nk tnya klau keputihan waktu awal kehamilan tpi tk berbau and warna putih pekat tu normal ke?

Berbau tak normal. Boleh pergi mintak doc swab. Boleh jadi infection. Boleh jadi GBS

keputihan normal. tapi kalau berbau pelik nanti bagitahu doktor/nurse.

Yes you kena jumpa doctor, takut ada infection.