SCAN

Nak tanya mommy2 kat sini, sapa pernah scan melalui bawah?

17 Balas

Saya pernah 2 kali. First time tu kandungan 5 weeks sbb tak nampak kantung lagi then pegi hospital doc scan melalui bawah, blh nampak details dah ada kantung. Lepas tu kali ke 2 repeat scan melalui bawah juga dah blh nampak dgn jelas kantung And degupan jantung baby 7 minggu.

5y ago

Sakit tak scan ikut bawah😅

sy , sbb xnmpk heartbeat n xnmpak kantung tp positif preg . then pakar expect mngndung luar rahim . buat pembedahan etopik last xjmp . alhamdulillah 12wks baru nmpak . skrg bby selamat lahir 1bulan17hari dah 😊

4y ago

sis ada masa sepanjang 12week ada alahan x?

sy dua kli, dua2 scan bwah. mula dr sspct luar rhim sbb scan atas xnmpk. alhamdulillah scan bwah nmpk masa tu 4week baru. kali kedua scan bwh masa 7week, baru nmpk heart beat bby n bby.

Melalui bawah tu mcm mana? Sorry sy anak first. Sbb sllu scan biase yg ltak gel kt perut. Mse tu ad skli keracunan makanan doc tnye nk scan perut ke bawah hehe trus pelik

sy klu f.up spital dr usaha ngndung smpi da ngndung doc akan scan lalu bawah.namanya tvs..vagina scan..doc buat pelahan je bkn jolok.dia pon tahu kite preggy..

Waktu mula2 pregnant dlu mmg scan kot bawah setiap kali jumpa Dr sampai minggu ke 12 baru start scan perut.. Pengalaman saya waktu start pregnant kat jepun..

Me. Masa anak sulung (mengandung kt oversea) almost every check up 3minggu sekali lepas 2nd trimester mmg akan check dri bawah.

selalu scan perut tak nmpk br kene scan ikot bwh. saya byk kali kene tak suke tak suke kalau dokter lelaki buat kasar

5y ago

Sy kena ikut bwh jgk sbb tk nmpak jantung.. Maklumlah sblom doktor scan sy pi toilet buang air kcil.. Jd tk nmpk jelas.. Scan ikut bwh bru nmpk 😂

scan ikut bawah ni mcm mna ?? maaf.. sy xtahu.. sy baru 5weeks pregnant n xdk lg p jmpa dktr..

5y ago

dr msukkan stu jnis bnda kt private part tu tpi xsakit pun sis

Sy..masa first scan sbb x nampak kantung masa 5w..Dokter nak pastikan bukan kandungan luar rahim masa tu..