Ct scan semasa preg.

Nak tanya ada tak mommy2 yg pernah buat ct scan time preg. Ade risiko ke untuk kandungan. #bantusharing

2 Balas

hai sis, boleh sy tahu perkembangan sis dan kandungan time buat ct scan? sy pun baru buat ct scan 😢

2y ago

sy dah selamat bersalin.. elektif czer..sbb poor lung disease..dn sy buat ct scan masa awal pregnancy, buat ctpa mase 30 week..buat bronchoscopy..banyak lg la..smpai semput teruk..paru2 mmng dah half2..bila pregnant jd semput sngt smpai mandi pun sesak nafas..jd kene beranak awal.. Alhamdulillah bby ok..skrg baru 20 hari..n bby baru discharge dari scn semalam..19 hari dlm scn tu..

Tak pernah pula buat waktu hamil dulu. Maybe boleh tanya pendapat doktor sebelum buat ct scan