Pospartum

Nak tanya mommy yang c-zer,macam mana mommies hilangkan sakit belakang..lagi2 part kena bius tu?Bila bangun dari tidur mmg rasa sakit sgt kat belakang. Atau ada cara tidur yang betul untuk ibu bersalin c-zer. Saya xd ape pengalaman sebab anak 1st normal, 2nd emergency c-zer. Terima kasih.

3 Balas

Sy pn pestime alami n ni ank 1st + czer ms brsalin 😅✌sy until ank dh umo 6 bln skrng pn msih rs sakit kekdg tu bile bgun dr tdo... Apa yg buat biasanya try baring luruskn bdn selama 20minit smpai rs btl2 ilang rs sakit..kalau xilang sy letak bntal guling bby dkt btl2 tgh tulang blkng..kmdian baring tekan bntal tu sikit smpai rs lega... tp xtwla org lain alami mcmne dgn apa solution yg sesuai mereka lakukn bila trjd mcmtu....tp mcm sy ..sy try buat gitu..kekdg smpai meleleh air mata tahan sakit.. 😂😅✌bis2 husben ajar sandar dkt bucu dinding tekan kuat2 skit smpai rs lega .lepas tu br rs ok... Pling x klu husben rajin mntk dia tlg tekan n urut skit dkt part sakit bg lega skit..mg d pmudahkn segalanya..aamiin

sya ni dah 4 tahun lepas czer sis .. smpai skrng still rasa skit bahagian kena bius tu .. kdng pernah dtg skit sgt smpai menahan air mata je .. sya cuma alaskan bantal dkt belakang dahtu mengiring tu je mampu buat bagi kurang 😅

Tq dear share..boleh cuba nnti 😍

4y ago

Most wlcme sis 😉✌