Masalah sembelit

Nak tanya mcm mana nak atasi masalah sembelit? Boleh ke mkn ubat dri farmasi, bila makan ubat sembelit pun tetap kena push dri membuang n sampai sakit sakit bwh perut.. mcm mana mommies semua atasi ye

4 Balas

Saya sembelit haritu,try makan buah naga merah,alhamdulillah berkesan.Kalau ubat fatmasi pulak kena refer doc dulu sebelum beli sebab badan orang xsama.Macam Saya ubat sembelit doc bagi yang jenis air untuk lawaskan membuang & ubat jenis roket tuu aje

mkn sayur, buah yg mudah lawas, minum air secukupnya. kalau beberapa hari tak membuang, baik jumpa doc

2y ago

moga dipermudahkan urusan 💐

bnyk kan mkn syur bayam & buah²an..buah naga baik utk sembelit .

2y ago

betik atau tembikai..

buah prune membantu